Razvojem jedinstvenog recepta za proizvodnju pogača za prihranu
pčelinjih društava, došli smo do najboljeg odnosa između šećera,
vitamina, minerala i svih ostalih sastojaka pogače.
Zahvaljujući ovom savršenom
balansu sastojaka, naša pogača ima svojstvo da ostane trajno elastična i
pri dužem stajanju u košnici, kao i to da bude pojedena u celosti, bez
bilo kakvog ostatka u kesi ili na podnjači košnice.
Sastoji se od invertovanog šećera, vitaminsko-mineralnih dodataka, soli i
leka protiv nozeme.
Koristi se od uzimljavanja pčelinjih drustava pa do
početka prolećnog razvoja.
Sastoji se od invertovanog sećera, vitaminsko-mineralnih dodataka, soli, zamene za cvetni prah i kobalt-hlorida (forsapina) koji garantovano povećava nosivost matice 20-30%.
Obogaćena pogača sa EM probiotikom za podizanje imunteta pčela u cilju sprečavanja najtežih pčelinjih bolesti.
DetaljnijeNajnovija istraživanja američkih naučnika dokazuju da se
upotrebom pogača sa dodatkom probiotskih kultura mikroorganizama sprečavaju
oboljenja pčela. Ističe se smanjenje pojave bakterijskih i gljivičnih
oboljenja, sa posebnim akcentom na smanjenje pojave Američke kuge legla.
Ovo
potvrđuje i naše iskustvo u upotrebi em probiotika za pčele u prevenciji i
tretmanu različitih bolesti.
Uticaj em probiotika za pčele na podizanje imuniteta
pčela i jačanje odbrambenih sposobnosti
pčelinjeg organizma je takođe dokazan u naučnim studijama i proveren u
višegodišnoj primeni.
Kvalitetna, dobro invertovana, pogača pomaže pčelinjem
društvu da uštedi med u zimskom periodu, koji je preko potreban za razvoj
pčelinjeg društva u proleće. Samim tim imamo i dobar finansijski učinak.
Dodavanjem em probiotika za pčele u pogače (isključivo
pri temperaturama “testa” ispod 35°C) smanjuje se pritisak na mikroorganizme
koji se nalaze u crevima pčela, povećava se i olakšava svarljivost pogače.
Pčele značajno manje troše svoju energiju na proces varenja, a materije koje
stvaraju mikroorganizmi iz em probiotika za pčele imaju višestruko pozitino
dejstvo na pčele.
Em probiotik za pčele je potpuno prirodan proizvod koji
dokazano blagotvorno deluje na podizanje imuniteta kod pčela, kako njegovim
dodavanjem u pogače tako i pri drugim načinima primene. Preventivno deluje na unutrašnje faktore koji mogu dovesti
do oboljenja pčela.
Stimuliše razvoj
pčelinje zajednice, podsticanjem radnog raspoloženja kako RADILICA tako i
MATICE. Brzim razvojem Efektivni Mikroorganizmi iz em probiotika za pčele skoro
momentalno postižu prednost u masovnosti nad lošim mikroorganizmima, tako da i
u košnici, i u crevima pčela, deluju na sprečavanje njihovog razvoja i pojave
zaraznih bolesti.
Pogače sa dodatkom em probiotika za pčele će podići
imuni status vaših pčela i u većini slučajeva sprečiti nastanak oboljenja
pčela, a vaše pčele će biti zdravije i spremnije za početak sezone
Obzirom na specifičnost pogača one se dodaju u vreme kada
pčele ne mogu koristiti druge oblike hrane, odnosno kada je spoljašnja
temperatura ispod 15 stepeni i u drugim
periodima kada pčelar zbog radnih obaveza ne može redovo opsluživati pčele.
Prva preventivna pogača se daje u jesen i početkom zime da
zaštitimo crevni sistem pčela od Nozeme.
Od sredine januara pogače se dodaju radi stimulacije razvoja
jačeg i kvalitetnijeg društva.
Zimske pčele imaju zadatak da u proleće odgaje dve do tri
mlade pčele pre nego što završe svoj životni vek, a uz EM PROBIOTIK taj broj će
sigurno biti veći. Brz razvoj garantuje jaka društva do prve paše. Jaka društva
garantuju dobro iskorišćenje paše i veće količine pčelinjih proizvoda, a samim
tim ni dobit pčelara neće izostati.